Planet of the Apes

Ingen kan ha undgått uppståndelsen som varit kring Planet of the Apes-filmerna vid deras lanseringar, men faktum är att det inte började där. Det hela började på 60-talet då romanen med samma namn släpptes. Den blev så pass omtyckt att det bara några år senare kom en film baserad på boken och snart följde ytterligare fyra filmer. Filmerna gjorde succé och har under senare år fått en uppgradering och nylanserats. Hösten 2017 släpptes dessutom en onlineslot med samma tema, vilken är en kombination av två av de nyare filmerna; Dawn of the Planet of the Apes, släppt 2014, och Rise of the Planet of the Apes från 2011

Vinstlinjer och insatser

Bakom denna slot med gedigen bakgrund ligger den svenska spelutvecklaren NetEnt. Om du är något sånär van vid casinospel online är det ett namn som du är bekant med och antagligen vet du att det är synonymt med hög kvalitet och riktigt bra spel. Planet of the Apes är inget undantag. Själva uppbyggnaden av spelplanen skiljer sig från vad vi är vana vid att se och här hittas tre rader, tio hjul och 40 vinstlinjer. De tio hjulen är uppdelade på en ljus respektive en mörk sida av spelplanen; rise och dawn. Lägsta insatsen att spela för är 0,2 euro medan högsta insatsen ligger på 200 euro.

Free spins

Planet of the Apes är en slot fullpackad med specialfunktioner och det roliga är att de är exklusiva för de olika sidorna; rise och dawn. Får du tre eller fler scatters på rise-sidan aktiveras free spins-läget endast där. Under spinnen samlas alla wilds som dyker upp i en wild-mätare och ger ett extra spinn. Innan sista snurret slängs de ut på spelplanen och kan skapa riktigt fina vinster åt dig. Får du istället scatter-symbolerna på dawn-sidan kommer alla snurr spelas med en multiplikator på x1. Under snurren samlas dessutom symboler för extra wilds, extra free spins och multiplikatorer. Får du tre av en och samma symbol aktiveras dess funktion.